ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Η πολιτική μας διαρκεί 14 ημέρες. Εάν έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την αγορά σας, δυστυχώς δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή.

Για να δικαιούστε επιστροφή, το στοιχείο σας πρέπει να είναι αχρησιμοποίητο και στην ίδια κατάσταση που τον λάβατε. Πρέπει επίσης να βρίσκεται στην αρχική συσκευασία.

Πολλοί τύποι προϊόντων δεν μπορούν να επιστραφούν. Τα φθαρτά αγαθά όπως τα τρόφιμα, τα λουλούδια ή τα περιοδικά δεν μπορούν να επιστραφούν. Επίσης, δεν αποδεχόμαστε προσωπικά ή υγιεινά προϊόντα, επικίνδυνα προϊόντα ή εύφλεκτα αέρια ή υγρά.

Άλλα στοιχεία που δεν μπορούν να επιστραφούν:
* Κάρτες δώρων
* Λήψη λογισμικού
* Ορισμένα προϊόντα υγείας και προσωπικής φροντίδας

Για να κάνετε μια επιστροφή, πρέπει να μας δώσετε μια απόδειξη ή μια απόδειξη αγοράς.

Μην επιστρέφετε την αγορά σας στον κατασκευαστή.

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες χορηγείται μόνο μερική επιστροφή: (όπου ισχύει)
* Βιβλία με εμφανή σημάδια χρήσης.
* CD, DVD, κασέτα VHS, λογισμικό, βιντεοπαιχνίδι, ταινία ή δίσκο βινυλίου που έχει ανοιχτεί.
* Οποιοδήποτε στοιχείο δεν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, είναι κατεστραμμένο ή έχει κάποια κομμάτια που λείπουν για λόγους που δεν οφείλονται σε λάθος από μέρους μας.
* Κάθε στοιχείο που επιστρέφεται περισσότερο από 30 ημέρες μετά την παράδοση.

Επιστροφές (εάν υπάρχουν)
Μόλις λάβουμε και επιθεωρήσουμε το επιστραφέν στοιχείο, θα σας στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επιβεβαιώσουμε ότι το λάβαμε. Επίσης, θα σας ενημερώσουμε για την απόφασή μας να εγκρίνουμε ή να απορρίψουμε το αίτημά σας επιστροφής χρημάτων.
Εάν η αίτησή σας εγκριθεί, τότε η επιστροφή σας θα υποβληθεί σε επεξεργασία και μια πιστωτική κάρτα θα εφαρμοστεί αυτόματα στην πιστωτική σας κάρτα ή στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας, εντός συγκεκριμένου αριθμού ημερών.

Λανθασμένες ή καθυστερημένες επιστροφές (εάν υπάρχουν)
Εάν δεν έχετε λάβει ακόμη την επιστροφή χρημάτων, ελέγξτε πρώτα τον τραπεζικό λογαριασμό σας.
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τον εκδότη της πιστωτικής κάρτας, καθώς ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση πριν από την επίσημη δημοσίευση της επιστροφής χρημάτων.
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας. Υπάρχει συχνά ένας απαιτούμενος χρόνος επεξεργασίας πριν από την αναγγελία επιστροφής χρημάτων.
Εάν μετά την ολοκλήρωση όλων αυτών των βημάτων δεν έχετε ακόμη λάβει την επιστροφή χρημάτων, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@harrytaylor.com.

Πώληση αντικειμένων (εάν υπάρχουν)
Μόνο τα αντικείμενα τακτικών τιμών μπορούν να επιστραφούν. Δυστυχώς, τα στοιχεία πώλησης δεν επιστρέφονται ή ανταλλάσσονται.

Ανταλλαγές (εάν υπάρχουν)
Αν αντικαταστήσετε ένα στοιχείο μόνο αν είναι ελαττωματικό ή καταστραφεί. Εάν σε αυτή την περίπτωση θέλετε να το ανταλλάξετε για το ίδιο άρθρο, στείλτε μας ένα e-mail στο% {email%> και στείλτε μας το άρθρο σας στο:

Δώρα
Εάν το επιστρεφόμενο στοιχείο αναγνωριζόταν ως δώρο κατά την αγορά και σας εστάλη άμεσα, θα λάβετε μια πίστωση δώρου ίση με την αξία της επιστροφής σας. Αφού λάβουμε το επιστραφέν στοιχείο, θα σας αποσταλεί ένα πιστοποιητικό δώρου.

Αν το στοιχείο δεν έχει αναγνωριστεί ως δώρο κατά τη στιγμή της αγοράς ή εάν ο δωρητής δώρων προτίμησε να λάβει πρώτα το στοιχείο για εσάς αργότερα, θα αποστείλουμε επιστροφή χρημάτων στον δωρητή δώρων. και θα ξέρει ότι έχετε επιστρέψει το άρθρο.

Θα είστε υπεύθυνοι για την πληρωμή των δικών σας εξόδων αποστολής για να επιστρέψετε το στοιχείο σας. Τα έξοδα αποστολής δεν επιστρέφονται. Εάν λάβετε επιστροφή χρημάτων, τα έξοδα επιστροφής θα αφαιρεθούν από αυτό.

Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας, ο χρόνος που απαιτείται για την παραλαβή του ανταλλάγματος μπορεί να διαφέρει.

Αν στέλνετε ένα στοιχείο αξίας άνω των € 45, θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση μιας υπηρεσίας παράδοσης που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την αποστολή ή να συνάψετε ασφάλιση παραλαβής. Δεν εγγυόμαστε ότι θα λάβουμε το στοιχείο που επιστρέφετε σε εμάς.